Mire figyelj ingatlaneladás során?

Mire figyelj ingatlan eladás során?

Tudtad, hogy a sikeres és a zökkenőmentes ingatlanértékesítés érdekében számos kulcsfontosságú tényezőre kell figyelni? Az ingatlanpiac komplexitása miatt fontos, hogy minden részletre gondosan ügyeljünk.

Az alábbiakban részletesen kifejtjük, hogy mik azok a lépések és tényezők az ingatlanértékesítés során, amelyekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani:

1. Az ingatlan értékelése

Az ingatlan értékelése az eladási folyamat kiindulópontja. Az Openhouse szakértői nemcsak az ingatlan alapterületét és felszereltségét veszik figyelembe, hanem az aktuális piaci viszonyokat is. Ezáltal meghatározzák az ingatlan reális piaci értékét, amely alapján meghatározható az optimális eladási ár.

2. Részletes dokumentáció

A megfelelő dokumentáció rendelkezésre állása nélkül az értékesítési folyamat hosszabb és bonyolultabb lehet. Fontos, hogy legyen összegyűjtve minden szükséges dokumentum, mint például a tulajdoni lap, energetikai tanúsítvány, műszaki leírás stb. Szükség esetén az Openhouse otthonszakértői segítenek a dokumentációk összeállításában, beszerzésében.

3. Előkészítés és benyomás

A lakás megfelelő előkészítése és prezentálása kulcsfontosságú az értékesítés folyamatában. A sikeres eladás érdekében érdemes alkalmazni a home staging-et, hogy az ingatlan a lehető legvonzóbb legyen a potenciális vásárlók számára.

4. Hirdetés, fotó- és videókészítés

A megfelelő online jelenlét segíti az érdeklődők figyelmének felkeltését, elősegítve ezzel a megfelelő vevő megtalálását. Az Openhouse értékesítői professzionális eszközökkel és szakértői szemmel készítenek ingatlanfotókat és bemutató videókat, melyeket több ingatlanportálra is feltöltenek. A videók és képek a weboldalon kívül számos más online csatornán is megjelennek (Facebook, Instagram, TikTok, Google).

5. Megfelelő időzítés

Az ingatlanpiac folyamatosan változik, ezért érdemes az eladás időzítését alaposan megfontolni. Ingatlanszakértőink segítenek az adásvétel optimális időpontjának megtalálásában, figyelembe véve a piaci körülményeket és tényezőket.

6. Ügyvédi ellenőrzés

Az ügyvédi ellenőrzés elengedhetetlen része az ingatlanértékesítésnek. Kollégáink szakmai segítséget nyújtanak az adásvételi szerződés megkötésében, és igény esetén ügyvédet is ajánlanak a folyamat zökkenőmentes lebonyolításához.

Az ingatlaneladás összetett, komplex folyamat, éppen ezért érdemes olyan tapasztalt szakértőkre bízni a folyamatot, akik ismerik a piaci követelményeket, trendeket és a vevői oldalt egyaránt. Forduljon hozzánk még ma, és kérje ingatlanszakértőink támogatását akár az eladási, akár a vételi folyamatban!

Győr, Verseny utca 32. | +36-70-641-3011 | gyor@oh.hu | www.oh.hu