Öröklés utáni ingatlan eladása és a Home Staging művészete

Öröklés után az ingatlan eladása komplex folyamatot igényel, amely során fontos számos jogi és bürokratikus aspektusra odafigyelni. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet felkészülni az ingatlan […]

Öröklés után az ingatlan eladása komplex folyamatot igényel, amely során fontos számos jogi és bürokratikus aspektusra odafigyelni. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet felkészülni az ingatlan eladására, valamint hogyan játsszunk tiszta lappal a vevő előtt.

Az öröklési folyamat során az ingatlan eladására való előkészületek már a hagyaték lezárulta előtt elkezdhetők. Lehetőség van a megfelelő hirdetések közzétételére és az előszerződés megkötésére is, mint a hagyaték várományosa. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ingatlan átadása és földhivatali átírása csak a hagyaték lezárása után történhet meg az új vevőnek. Ezzel biztosítjuk, hogy minden jogi és tulajdonjogi aspektus rendezésre kerüljön.

Ahhoz, hogy az ingatlan a potenciális vevők számára is vonzó legyen és az eladási árat maximalizálni tudjuk, érdemes alkalmazni a home staging elnevezésű módszert.

A home staging lényege, hogy az ingatlant olyan módon rendezzük be és dekoráljuk, hogy az a lehető legvonzóbb legyen a leendő vevők számára.

Home Staging – Before and After – The Pinnacle List

A következő lépések segíthetnek ebben:

1. Tisztítás és rendrakás: Az ingatlan alapos tisztítása és a felesleges tárgyak eltávolítása alapvető lépés. A rend és tisztaság segít a tér potenciális előnyeinek kiemelésében.

2. Minimális dekoráció: Egyszerű és semleges dekorációkkal emelhetjük ki az ingatlan pozitív tulajdonságait anélkül, hogy elterelnénk a figyelmet.

3. Világítás: A megfelelő világítás meleg és barátságos atmoszférát teremthet. A természetes fény kihasználása és a működő izzók kulcsfontosságúak.

4. Színek és festékek: Válasszunk harmonikus és élénk színeket, amelyek növelik a tér tágasságát és vonzerejét.

5. Bútorok elhelyezése: Az ingatlanban lévő bútorokat oly módon rendezzük el, hogy a tér funkcionális és tágas hatást keltsen. Az elrendezés ne legyen zsúfolt.

6. Személyes tárgyak eltávolítása: Az ingatlanból érdemes eltávolítani a személyes tárgyakat, hogy a potenciális vevők könnyebben azonosulhassanak a térrel.

7. Külső terek rendezése: Ne feledkezzünk meg az udvarról vagy erkélyről sem, hiszen az első benyomást a külső területek is befolyásolják.

8. Fényképezés: A home staging eredményeit érdemes minőségi fényképekkel dokumentálni, amelyeket a hirdetésekben is felhasználhatunk.

7 FREE Home Staging Tips For An Unusually Fast House Sale

Az öröklés utáni ingatlan eladása tehát a megfelelő előkészületekkel és a home staging hatékony alkalmazásával lehet sikeres és gördülékeny.

Ha segítségre van szüksége ebben a folyamatban, bátran keressen minket! Az Openhouse győri irodája nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is, és örömmel segít Önnek az ingatlan értékesítésében.