Családi Otthonteremtési Kedvezmény: Most Érdemes Cselekedni!

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2024 januárjától beköszönt egy új korszak a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) programban, és ezek a változások drasztikus hatással lehetnek […]

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2024 januárjától beköszönt egy új korszak a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) programban, és ezek a változások drasztikus hatással lehetnek azokra, akik tervezik, hogy a jövőben igénybe veszik a kedvezményt. Az új támogatás neve “CSOK Plusz”, és az alábbiakban bemutatjuk, miért érdemes még az idén cselekedni!

Az egyik legfontosabb változás az, hogy az új támogatási forma, vagyis a CSOK Plusz már nem lesz igénybe vehető meglévő gyermek/gyermekek után. Ez azt jelenti, hogy ez az utolsó lehetőség azok számára, akik még szeretnék kihasználni a jelenlegi kedvezmény előnyeit!

Az új CSOK Plusz program 2024 januárjától lép életbe, és főként a 40 év alattiakat célozza meg. Ennek a támogatásnak két fő célja van: az első lakás vásárlása és a családméret növekedés miatti lakáscsere. Az új támogatási formához kapcsolódó lakáshitel kedvező kamatozású lesz, és adósságleírással is kombinálható, melyet a gyermekvállalás teljesítése után lehet majd igénybe venni, így ez is egy fontos tényező lehet a támogatás összegének meghatározásában. A támogatás összege a vállalt gyerekek számától függ majd, így minél több gyermeket tervez az illető, annál nagyobb támogatást vehet majd igénybe.

Családi Otthonteremtési Kedvezmény: most érdemes cselekedni!

Azoknak a pároknak, akik korábban nem jogosultak a babaváró hitelre, jó hír, hogy 2024-ben a CSOK Pluszt igénybe vehetik, mivel ez a támogatás 30-40 év között is elérhető lesz.

Továbbá azt is fontos megjegyezni, hogy a CSOK Plusz bevezetése nem érinti a januártól új szabályok szerint felvehető falusi CSOK-ot, tehát akinek falusi tervei vannak, az továbbra is megvalósíthatja.

Fontos kiemelni, hogy a jövő év kezdetétől a már megszületett gyerekek után nem lehet majd igényelni a jelenlegi CSOK-ot, ezért érdemes még az idén igyekezni, mivel most a meglévő gyermekek is beleszámítanak az összeg meghatározásába – hangsúlyozza Molnár Kristóf az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat alapítója.

Összefoglalva, a CSOK Plusz bevezetése 2024-től jelentős változásokat hoz: meglévő gyermek/gyermekek után már nem lesz elérhető, és a támogatás összege a vállalt gyerekek számától függ majd. Tehát aki családbővítést vagy ingatlanvásárlást tervez, érdemes mielőbb cselekednie, mivel az év végéig még igényelhető a jelenlegi támogatási forma.

Ne hagyja ki ezt az utolsó lehetőséget, hogy a legjobban járjon a CSOK programban! HATÁRIDŐ: 2023 ÉV VÉGE! További információkért vagy kérdés esetén keresse irodánkat bizalommal!