AZ INGATLAN MÉG 4 HÓNAPIG JOBB LEHET, MINT A SZUPER ÁLLAMPAPÍR!

Az ingatlanpiaci ’aranyciklus’ a vége felé közeleg, amit az állam elindított 4 éve, azt most a piacra bízza.

Van itt valami, amit az okos és kicsit bátrabb befektetők meglovagolhatnak és a szuperállampapír hozamának dupláját is realizálhatják 2 éven belül.

Az Ingatlanpiaci bumm lassan 5 éve tartja lázban a magyar lakosságot Molnár Kristóf, az Openhouse Ingatlan – és Pénzügyi Közvetítő Hálózat egyik tulajdonosa szerint. A kormányzati intézkedések támogatták a keresleti és a kínálati oldalt egyaránt. Ebben a periódusban nehéz volt „hibázni”, ha valaki vett egy ingatlant, akár új, akár használt legyen is, az árak dinamikus növekedése miatt szinte biztos, hogy profitot realizált. Ha a befektető még bérbe is adta az új szerzeményét, akkor bizony sokszor a 20%, vagy e fölötti éves vagyongyarapodás (értéknövekedés + bérbeadásból származó bevétel) sem volt túlzónak mondható.

Azonban az ingatlanpiaci ’aranyciklus’ a vége felé közeleg, amit az állam elindított 4 éve, azt most a piacra bízza. Az új lakás ÁFÁ-ja visszaáll az eredeti szintre és a piac kapott a nyakába egy erős befektetési konkurenciát, a szuperállampapír formájában, ami már 1700 milliárd felett kötött le olyan tartalékokat, aminek egy része a lakossági ingatlanbefektetésektől vont el tőkét.

Molnár Kristóf úgy gondolja, van itt valami, amit az okos és kicsit bátrabb befektetők meglovagolhatnak és a szuperállampapír hozamának dupláját is realizálhatják 2 éven belül.

A recept nagyon egyszerű. Válassz ki egy új építésű projektet, amit még csak most kezdenek értékesíteni. Ellenőrizd le jól, hogy mennyire áll stabil lábakon a projekt, a cég, mennyire megbízható a beruházó. Idén fizesd ki a vételárat 5%-os Áfával. Erre abban az esetben van lehetőség, ha számla ellenében a beruházóhoz megérkezik a vételár. Akkor sincsen nagy baj, ha az egész összeg nem áll rendelkezésre, hiszen pár bank már dolgozik a megoldáson, hogy az általuk megbízhatónak ítélt projekteket lakossági oldalon is előfinanszírozzák, hogy a vásárlás még az 5%-os áfa hatálya alatt megvalósulhasson.

Innentől nem kell mást csinálni, mint megvárni a használatbavételi engedélyt és mindenkinek belátása szerint értékesíteni vagy tovább hasznosítani (bérbe adni) az ingatlant. A piac elvégzi a dolgát, hiszen ha már csak 27%- áfával lesz ingatlan elérhető, és a beruházók nem fognak markánsan a profitjukból engedni, így az áfa különbség jó része nálunk marad.

Mi is most kezdünk Tatabányán egy 66 lakásos projektet Queen City néven és már rajzolódik ki az a tendencia, hogy sok ügyes befektető spekulál arra, hogy a vételi és a majdani eladási ár közötti különbséget, – amelyet az áfa különbség is egyértelműen determinál – megnyerik maguknak. – mondja Molnár Kristóf

Kristóf szerint ehhez nem kell más, mint gyorsaság, egy kis vagányság, na meg kezdő tőke.

Openhouse Franchise Központ
Oltean Dániel

Egyszer mindenki kirepül az szülői házból. Először talán albérletbe költözünk, majd saját lakást, házat vásároulnk. Gyarapodunk és nagyobbra, szebbre cseréljük. Az ember életében általában a legnagyobb anyagi értékű tranzakciók az ingatlanokkal kapcsolatosak.

Ezért is, ajánlott mindennek alaposan utána nézni, hiteles és pontos forrásból, megbízható szakemberektől.

Ebben szeretnék segíteni minden ingatlan eladás, vásárlás vagy bérlés előtt álló embernek.