MIÉRT ÉRDEMES HITELKÖZVETÍTŐT MEGBÍZNI HITELFELVÉTELKOR?

Hitelre több esetben is szükségünk lehet, de az egyik legfontosabb az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó finanszírozási kérdés megoldása.Ehhez nyújt segítséget a független hitelközvetítő, aki segít a megfelelő konstrukció kiválasztásában (piaci vagy államilag támogatott hitelek esetében is) és képviseli érdekeinket a hitelfelvétel bonyolult folyamatában.

Az ember életében meghatározó esemény a hitelfelvétel. Hitelre több esetben is szükségünk lehet, de az egyik legfontosabb az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó finanszírozási kérdés megoldása. Ehhez nyújt segítséget a független hitelközvetítő, aki segít a megfelelő konstrukció kiválasztásában (piaci vagy államilag támogatott hitelek esetében is) és képviseli érdekeinket a hitelfelvétel bonyolult folyamatában.

De nézzük, pontosan miben is segít?

A bankok aktuális hitelajánlatait leszűri és összehasonlítja az általunk megadott személyes adatok és elképzelésünk alapján. (jövedelem, meglévő hitelek, személyes adatokra vonatkozó információk) A jogszabályi megfelelés érdekében, minimum három versengő ajánlatot kell kézhez kapnunk a hitelközvetítőtől.

Tájékoztat a hitelfelvétellel kapcsolatos tudnivalókról, kockázatokról.

A számunkra legmegfelelőbb, személyre szabott hitelkonstrukció kiválasztását követően segít a hitelbírálathoz szükséges dokumentáció összeállításában, melynek előnye, hogy elkerülhető a dokumentációs hiánypótlás, ami hosszabbítja a hitelbírálati folyamatot.

Kapcsolatot tart a pénzintézettel, szükség esetén eljár helyettünk – meghatalmazás birtokában – a különböző hivatali intézményekben (pl. Földhivatal).

Végig kíséri a hitelfelvétel folyamatát a hitelfolyósításig.

A hitelközvetítő munkájáért járó díjat a Bank fizeti meg, az Ügyfélnek nem kell a hitelközvetítőnek fizetnie a közbenjárásért.

A hitelközvetítő célja a komplex ügyfélkiszolgálás, a hitelfolyamat menedzselése mellett tanácsot ad bankszámlaváltásnál, személyi kölcsön felvételnél és lakástakarékpénztári szerződéskötésben.

Amit fontos még tudni, hogy vannak olyan kedvezmények a hitelfelvételnél, amit a bankfiókban nem kaphatsz meg, csak a hitelközvetítői csatornán érkező ügyletekre vonatkoznak. Erről a hitelközvetítő ad tájékoztatást a hitelszűrési szakaszban.

Összefoglalva a hitelközvetítő segítségével rövidebb idő alatt megkaphatjuk az igényelt hitelt, leveszi az adminisztrációs terhet rólunk a folyamatban és élethelyzetünknek megfelelő hitelkonstrukcióval vásárolhatjuk meg jövőbeli otthonunkat. Mindemellett egyéb pénzügyi termékeket is elérhetünk rajta keresztül.

Az Openhouse–nak saját hitelközvetítői csapata van. Kollégáink minden Openhouse Ingatlanirodában elérhetők, szakmailag felkészülten, a piaci aktualitásokat nyomon követve állnak az ügyfelek rendelkezésére.