MIÉRT BÍZZ MEG BENNÜNKET? AVAGY: A SAJÁT INGATLANÜGYLETEK BUKTATÓI AZ INGATLANSZAKÉRTŐ MEGBÍZÁSÁVAL SZEMBEN

Sok esetet láttunk már, hogy az Eladók azért nem bíznak meg bennünket, mert úgy gondolják, hogy maguk is el tudják adni ingatlanukat. Ez sokszor így is van, de nem mindegy, hogy az eladás milyen értékben realizálódik, vagyis: milyen áron?

Sok esetet láttunk már, hogy az Eladók azért nem bíznak meg bennünket, mert úgy gondolják, hogy maguk is el tudják adni ingatlanukat. Ez sokszor így is van, de nem mindegy, hogy az eladás milyen értékben realizálódik, vagyis: milyen áron? Az ingatlan szakértő kifizetése gyakran nem kevesebbet, hanem több pénzt jelent az eladás végén a korábbi tulajdonosnak, mert egy alkunál független szakértőkén hitelesen tudja képviselni az érdekeket és a kölcsönösen megfelelő árat. De már az első lépésnél, az ingatlan piaci árának meghatározásánál is sokat segítünk, amit laikusként a tulajdonos nem biztos, hogy megfelelően tud kialakítani. Kollegáink sok ezer eladásban segítettek már, amelynek adatai adattárházunkban rendelkezésére állnak az ár meghatározásánál – a tapasztalatán túl. Nem elég azt látni, hogy mennyiért hirdetnek egy-egy ingatlant, azt kell tudni, hogy mennyiért sikerült eladni. Sok esetben jelentős különbség van a hirdetési ár és az eladási ár között.

Az árazáson túl a megfelelő fotók elkészítése, az ingatlanmarketing – az ingatlan meghirdetése is szakértői feladat. Sok múlik azon (ami akár forintra is váltható), hogy az eladni kívánt ingatlant hogyan mutatjuk be a vevőknek, így a minőségi ingatlanprezentáció már a hirdetésnél megkezdődik. Vannak olyan eszközök, amellyel kollegáink egy ingatlant még kelendőbbé tudnak varázsolni (körpanorámás fotókkal, vagy úgynevezett VR bemutatóval – ami virtuális ingatlansétát jelent).

A szakértői jogi háttér sem mindegy egy tranzakciónál, sok felesleges kört, nyűgöt spórolhat meg az ember, ha megfelelő ügyvédi háttér áll rendelkezésre – ahogy ez minden Openhouse irodában biztosított.

A pénzügyi háttér is kiemelt, mert lehet, hogy azt hiszed, megtaláltad már Te magad a számodra legmegfelelőbb hitelt, vagy a CSOK-ot majd Te is el tudod intézni – de nálunk egykapus rendszerben minden könnyebben és gyorsabban elintézhető, ami az adás-vételhez kapcsolódó.

Persze olyan ügyekben, mint az energetikai tanúsítvány is állunk rendelkezésedre, ami szintén szükséges az adás-vételhez.

Érdemes mérlegelni, mert a végén mindig az jön ki nálunk, hogy megéri az Openhouse értékesítőinek szakértő segítségét kérni. Ezt nem csak mi írjuk, hanem Ti is