KÖNYVAJÁNLÓK: A SZERZETES, AKI ELADTA A FERRARIJÁT ÉS A KÉPLET

Molnár Kristóf, és Molnár Szabolcs könyvajánlója: Robin Sharma – A szerzetes, aki eladta a Ferrariját, Barabási Albert László – A Képlet

Molnár Kristóf könyvajánló: Robin Sharma – A szerzetes, aki eladta a Ferrariját

A történet egy rendhagyó szálat göngyölít fel. Adott egy sztárügyvéd, komoly vagyonnal, Ferrari a garázsban, aki egy tárgyaláson összeesve értékeli át az egész életét. Meghozza a döntést, a vagyont a Ferrarit eladja és a spiritualitás hazájának tekintett Indiába keresi a boldogság tiszta forrását.

Éveket töltve el indiai tanítók (Szivána bölcsei) között, hazahozza és tovább tanítja a boldogság titkát. A titkot, amiről egyet elárulhatok! NEM A FERRARI! A többit derítse ki a kedves olvasó, nekem komoly inspiráció volt a könyv. (A Ferrariról azért még nem mondtam le, ahhoz előbb találkoznom kell a bölcsekkel személyesen)

Molnár Szabolcs könyvajánlója: Barabási Albert László – A Képlet

Örökzöld téma a siker okainak keresése. Valaki miért lesz sikeres és mások miért nem?! Számtalan könyv boncolgatja a témát és kínálja nekünk a siker gyors receptjét. Ha most engem kérdeznének, hogy mi a siker legfőbb alkotója, akkor a kitartást választanám. Hányszor tudunk felállni a padlóról és megmászni az előttünk álló meredek lejtőket.

A könyv rendkívül inspiráló volt számomra, mert ezt a kérdéskört körül járva ad az eddigi sémáktól eltérő válaszokat azokra a viselkedési mintázatokra, melyek a siker elválaszthatatlan alkotóelemei. A szerző tudományos magyarázatokat keres azokra a folyamatokra, melyek a sikerhez vezetnek, ugyanakkor közérthető nyelven, számos a sportból vagy éppen a tudományból vett életszerű példán keresztül világítja meg az olvasó számára a siker univerzális törvényeit. A képlet a könyv vége felé kirajzolódik, ilyen egyszerű lenne? Vegyél két változót, legyél jó bennük, majd összeszorozva őket sikerre vagy ítélve?!

Olvassátok el a könyvet, és gondolkodjatok el azon, hogy a személyes életetekben mely változók szorzatából áll össze a siker egyenlete!