A győri ingatlanpiac 2024-ben: növekvő kereslet és árak

Az idei évben a győri ingatlanpiac jelentős változásokon ment keresztül, ami nagymértékben érintette mind a vásárlók, mind az eladók helyzetét. Az előző évhez képest mind […]

Az idei évben a győri ingatlanpiac jelentős változásokon ment keresztül, ami nagymértékben érintette mind a vásárlók, mind az eladók helyzetét.

Az előző évhez képest mind a kereslet, mind a kínálat jelentős növekedést mutat, ami azt jelenti, hogy több ingatlan került a piacra, és a vásárlói érdeklődés is fokozódott.

Ezzel párhuzamosan az ingatlanok ára is jelentős emelkedésnek indult, ami különösen azok számára jelent nehézséget, akik most lépnek be a lakáspiaci szegmensbe. Ezek a változások együttesen azt eredményezték, hogy a győri ingatlanpiac dinamikája jelentősen megváltozott.

Kereslet és kínálat változása

2023-ban még akár 25-27 millió forintért is lehetett panellakást vásárolni Győrben, ami viszonylag megfizethető lehetőséget jelentett a lakásvásárlók számára. Jelenleg szinte lehetetlen olyan panellakást találni, amely 30 millió forint alatt van. Az ingatlanárak növekedéséhez több tényező is hozzájárult. Elsősorban a kereslet erőteljes növekedése, valamint a kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségek. Emellett az infláció és a gazdasági bizonytalanság is közrejátszott abban, hogy a lakásárak ilyen mértékben emelkedtek 2024-ben. Ezek a tényezők együttesen eredményezték, hogy a győri panellakások ára az elmúlt egy év alatt jelentősen megugrott, megnehezítve ezzel az ingatlanvásárlást a potenciális vevők számára.

Hitelkamatok és jelzáloghitelek

A hitelkamatok csökkenése ugyanakkor a vásárlók aktivitását ösztönzi. A kedvezőbb feltételek miatt egyre többen döntenek úgy, hogy jelzáloghitelt vesznek fel annak érdekében, hogy saját ingatlant vásároljanak. Ez a folyamat különösen vonzóvá teszi a lakásvásárlást, mivel a csökkenő kamatok alacsonyabb havi törlesztőrészleteket eredményeznek.

A győri ingatlanpiac 2024-ben

Az állandóan növekvő kereslet pedig nemcsak hogy stabilan tartja az ingatlanpiacot, hanem elősegíti az árak folyamatos emelkedését is, ami hosszú távon is vonzó befektetési lehetőséget biztosít az ingatlantulajdonosok számára. Az alacsonyabb kamatok továbbá a befektetői érdeklődést is fokozzák, akik a jövedelmezőbb hozamok reményében szintén növelik az ingatlanok iránti keresletet, ezzel tovább erősítve a piac dinamizmusát.

Ingatlanközvetítők megnövekedett szerepe

Az ingatlanpiaci trendek egyértelműen azt mutatják, hogy a professzionális ingatlanközvetítők munkája még sosem volt ennyire létfontosságú. Az ingatlanok sikeres értékesítéséhez már nem elegendő csupán meghirdetni az ingatlant; a modern eszközök és technikák alkalmazása szinte elengedhetetlen.

A jelenlegi keresleti piacon az ingatlanközvetítők szerepe minden eddiginél jelentősebbé vált.

Bár egy erőteljes keresleti piac esetén valóban elég lehet egy egyszerű Facebook hirdetés ahhoz, hogy az ingatlan gyorsan vevőre találjon, a professzionális ingatlanközvetítők által alkalmazott technikák azonban továbbra is nélkülözhetetlenek a maximális siker eléréséhez.

A győri ingatlanpiac 2024-ben

Az olyan módszerek, mint a homestaging (az ingatlan „színpadra állítása”), professzionális fotózás, hitelesítési megoldások, amelyek biztosítják a vásárlók számára az ingatlan jogi és műszaki hátterének rendezettségét, a közösségi média platformok, például a TikTok hirdetések alkalmazása mind jelentősen növelik az ingatlan láthatóságát és piaci vonzerejét.

Az Openhouse győri irodája például kiemelten alkalmazza ezeket a technikákat és a számok is alátámasztják a sikereket: a rajtunk keresztül végrehajtott tranzakciók száma folyamatosan növekedést mutat.

Ebben a versenyhelyzetben az ingatlanközvetítők szakértelme és innovatív megközelítése döntő szerepet játszik abban, hogy az ingatlanok a lehető leggyorsabban és a legkedvezőbb feltételekkel cseréljenek gazdát.

Ingatlant adna el vagy venne? Forduljon hozzánk bizalommal!

gyor@oh.hu +36-70-641-3011