A CSOK-RÓL RÖVIDEN, ÉRTHETŐEN

Jogosult vagyok? Mekkora összeget kaphatok? Milyen ingatlanra használhatom fel? Mi történik, ha ez az összeg nem elegendő? Kérdések és válaszok a CSOK-ról röviden!

Folyamatosan halljuk ezt a mozaikszót különböző platformokon, de ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a CSOK hitelek szabályai és feltételei között. A következő pár mondat segít abban, hogy el tudd dönteni, jogosult vagy-e a támogatás igénybevételére, vagy más formát kell keresned, ha új otthonba szeretnél költözni!

Jogosult vagyok?

Ahogy a Családi Otthonteremtési Kedvezmény neve is mutatja, kedvezményezettjei a családok. A törvények értelmében akkor számítotok családnak, ha a kapcsolatotokat esküvővel is megpecsételtétek, ennek hiányában nem tartoztok a jogosultak közé. Feltétel továbbá, hogy legyen gyermeketek. Akár már megszületett, akár a jövőben tervezett gyermekről van szó!

Mekkora összeget kaphatok?

Ahogy már az előző pontban is leírtuk, a meglévő és vállalt gyerekek száma az egyik legfontosabb paramétere a támogatásnak. A családotok méretétől függően a támogatás 600.000,- Ft és 10.000.000,- Ft között alakul. Ahhoz, hogy megtudd, pontosan mekkora összeg jár Nektek, vedd igénybe szakértő segítségét!

Milyen ingatlanra használhatom fel?

A támogatást mind használt lakás vásárlására vagy korszerűsítésére, mind új lakás építésére fordíthatod! A pontos összeget a felhasználás típusa és a gyerekeitek (meglévő és vállalt) száma határozza meg.

Mi történik, ha ez az összeg nem elegendő?

A CSOK szabályozása biztosít számotokra még egy kedvezményes lehetőséget: akár 15.000.000,- Ft kedvezményes hitelt kaphattok, hogy beköltözhessetek a megálmodott otthonba! Sőt, a hitel törlesztésében részt vesz az állam is, kamatkedvezmény formájában!

Minden egyéb, a CSOK-kal kapcsolatos kérdésben keresd az Openhouse Ingatlanirodákban megtalálható Ingatlanfinanszírozó Szakértő kollégánk egyikét!