Mivel foglalkozik egy ingatlanszakértő?

Mivel foglalkozik egy ingatlanszakértő?

Amire nem is gondolnál, de egy ingatlanosnak ez is a munkája:

1. Piaci trendek elemzése

Egy jó ingatlanos folyamatosan figyeli az aktuális piaci árakat, trendeket, hogy pontosan fel tudja mérni egy ingatlan értékét.

2. Kapcsolatépítés helyi szolgáltatókkal

Nemcsak az ügyfelek között, hanem helyi szakemberekkel (pl. ügyvédek, hiteltanácsadók, felújítók) is kapcsolatot tart, hogy minden felmerülő igényt kielégíthessen.

3. Ingatlanfelkészítés (home staging)

Segít az eladóknak abban, hogyan mutassák be legjobban az ingatlant, tanácsot adhat felújításhoz, dekorációhoz, vagy éppen bútorkölcsönzést is szervezhet.

4. Ingatlan fotózás/videózás

Profi fotósokat és videósokat szervez, vagy maga készít kiváló minőségű anyagokat, hogy az ingatlan a legjobb arcát mutassa a hirdetésekben.

5. Marketing kampányok kezelése

Nemcsak feltölti a hirdetést az ingatlanportálokra, de hatékony online marketing kampányokat indít (pl. Facebook, Google Ads), hogy minél több potenciális vásárlóhoz jusson el.

6. Tárgyalások lebonyolítása

A vevők és eladók között közvetít, segítve a megfelelő áregyeztetést, hogy mindkét fél számára kedvező legyen az üzlet.

7. Ügyintézés segítése

Jogi és adminisztratív feladatokban nyújt segítséget, mint a szerződéskötés, földhivatali bejegyzések, adózási kérdések stb.

8. Értékbecslés és ártárgyalás

Az ingatlanos piaci ismeretei alapján reális árat javasol és képviseli ügyfelét a tárgyalások során, hogy a lehető legjobb üzlet köttessen.

9. Hiteltanácsadás

Sokan nem tudják, de egy jó ingatlanos segít a legjobb finanszírozási ajánlat megtalálásában, független hitelközvetítő bevonásával. Ezzel milliókat spórolhat ügyfeleinek.

10. Jogszabályi változások követése

Naprakész az ingatlanpiaci jogszabályokkal kapcsolatban és segít ügyfeleinek a megfelelő adózási és jogi háttér kialakításában.

11. Konfliktuskezelés

Ha bármilyen probléma adódik a vevő vagy eladó részéről, az ingatlanos segít a feszültségek elsimításában és a helyzet gyors megoldásában.

12. Rugalmasság és elérhetőség

Egy ingatlanos nemcsak munkaidőben dolgozik, gyakran hétvégéken és esti órákban is elérhető, hogy minden ügyfél kérdésére válaszolhasson és megoldhassa a felmerülő problémákat.

Amint látható, egy jó ingatlanos munkája sokkal több, mint egyszerűen megmutatni egy ingatlant vagy aláíratni egy adásvételi szerződést. A háttérben számos láthatatlan feladat zajlik, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy az ügyfelek számára zökkenőmentes és eredményes legyen az ingatlanügylet.

Az ingatlanszakértő szakértelme, rugalmassága és elhivatottsága alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy az eladók a lehető legjobb árat kapják, a vevők pedig megtalálják álmaik otthonát.

Ha ingatlan vásárlásán vagy eladásán gondolkodik, érdemes egy professzionális ingatlanos segítségét kérni.

győri irodánk elérhetősége:

gyor@oh.hu | +36 70 641 3011